УКР РУС
Додому  Контакти  Мапа сайту 
  • Оголошення
  • Каталог посилань
  • Фотографії Іспанії
  • Словник
  • Форум
  • На форумі
  • Cдам квартиру в Барселоне. [clasesencasa, 19:37]
  • особенности съема квартиры в Испании [clasesencasa, 19:27]
  • снять квартиру в Барселоне и окрестностях [clasesencasa, 19:35]
  • Вибори Президента України 2014 [bombero, 01:03]
  • встречу,доставлю в аэропорт Барселоны, Жироны. [viv, 09:03]
  • Сдаю виллу с видом на море на Коста Брава, Испания [viv, 09:42]
  • Индивидуальный отдых в Барселоне . [artabash125, 13:54]
  • Пользовательского поиска

    Возз"єднання родини в Іспанії

    Даний розділ складений та наданий нашому порталу фахівцями з підготовки документів для Посольства Іспанії - LANІAN
    Як відбувається возз´єднання родини в Іспанії?
    В Іспанії легальний процес возз´єднання родини може бути здійснений у тому випадку, якщо Ви відповідаєте всім необхідним реквізитам для здійснення возз´єднання родини.

    Резидент Іспанії може може здійснити возз´єднання родини в Іспанії та привезти родичів в Іспанію.
    В Іспанії для здійснення процесу возз´єднання родини потрібно легально прожити на іспанській території мінімум один рік, подати документи на продовження й одержати дозвіл на проживання в країні ще на один термін. Іншими словами, поновити свою початкову резиденцію в Іспанії. Крім того, потрібно буде продемонструвати, що Ви маєте в розпорядженні необхідне житло та необхідні засоби для покриття своїх витрат, а також витрат родичів з який Ви здійснюєте возз´єднання родини в Іспанії.

    З ким можна здійснювати возз´єднання родини в Іспанії?
    Возз´єднання родини в Іспанії можна здійснити зі своїм чоловіком, якщо Ви не розведені.
    Ви можете здійснити возз´єднання родини в Іспанії з вашими дітьми та дітьми вашого чоловіка (включаючи усиновлених) до досягнення 18 років чи тими які потребують особливої опіки. В обох випадках для возз´єднання родини діти не повинні бути одружені.
    Також в Іспанії возз´єднання родини можна проводити з батьками заявника чи батьками дружини чи чоловіка, коли вони знаходяться на вашому піклуванні.
    Також, Ви можете клопотатися про возз´єднання родини в Іспанії з особами до 18 років та інвалідами для яких Ви є легальним піклувальником.

    Куди потрібно подати заяву про возз´єднання родини в Іспанії?
    Заява про возз´єднання родини повинна подаватися до Бюро у Справах Іноземців (Ofіcіna de Extranjeros), у Представництвах Уряду (Delegacіones o las Subdelegacіones del Gobіerno) найбільш близьких до місця вашого проживання в Іспанії.

    Які документи необхідно надати для возз´єднання родини в Іспанії? Список документів для возз´єднання родини.
    Процедура яку Ви повинні виконати для здійснення возз´єднання родини це- представлення заяви на дозвіл одержання резиденції (дозволу на проживання) у зв´язку з возз´єднанням родини на території Іспанії, на кожну людину яку Ви хочете привезти в Іспанію. Коли буде отриманий дозвіл на возз´єднання, ваші родичі повинні будуть одержати візи в іспанському консульстві в тій країні в який вони проживають.
    Для подачі заяви на возз´єднання родини в Іспанії, Вам потрібно особисто направитися до Офісу у Справах Іноземців (Ofіcіna de Extranjeros).
    Крім того, разом із заявою на возз´єднання родини необхідно надати документи, що підтверджують ваші родинні зв´язки, вік, легальні й економічні залежності між Вами та родичами з якими здійснюється возз´єднання родини. Сімейну книгу, свідоутво про шлюб, свідоцтво про народження для кожного з дітей.
    Копія й оригінал Вашого паспорту. Паспорт повинний бути діючим (з незакінченим терміном дії). Копія вашого продовженого дозволу на проживання та роботу в Іспанії (мінімум другий дозвіл на проживання та роботу). У випадку, якщо поновлений дозвіл на проживання та роботу в Іспанії ще не отримано, а лише знаходиться в процесі, Вам необхідно надати документ з відміткою про надання заяви про продовження дозволу на проживання та роботу в Іспанії (el resguardo de la presentacіon de la solіcіtud de renovacіon).
    Вам необхідно буде продемонструвати наявність економічних засобів для для утримання членів родини з якими Ви проводите возз´єднання. Наприклад, ваші доходи в Іспанії достатні для того, щоб покрити затрати на родину.
    У випадку, якщо Ви проводите возз´єднання родини з чоловіком чи дружиною, необхідно буде надати підписану заяву про те, що Ви не живете з іншою людиною.
    УВАГА: Якщо Ви відповідаєте усім вимогам необхідним для одержання дозволу на возз´єднання родини в Іспанії, то після одержання позитивної відповіді, вашим родичам необхідно буде одержати візу в Іспанію по возз´єднанню родини. Для того щоб просити візу по возз´єднанню родини в Іспанії, ваш родич повинний буде надати аккредитативный звіт про те, що Ви відповідаєте всім необхідним вимогам та умовам для того щоб претендувати на возз´єднання родини. Та про те що у Вас є мінімум другий дозвіл на проживання і роботу в Іспанії (продовжений дозвіл на проживання).

    На який термін робиться возз´єднання родини в Іспанії?
    Термін дії дозволу на проживання в Іспанії ваших родичів у зв´язку з возз´єднанням родини буде залежати від легальної обстановки в Іспанії та буде дорівнює терміну вашого дозволу на проживання в Іспанії.

    Хто й де повинний просити одержання візи по возз´єднанню родини в Іспанії?
    Візу в Іспанію по возз´єднанню родини можна просити тільки поза Іспанією. У консульському відділі чи відділі дипломатичній місії в країні в який проживають родичі з який Ви маєте намір здійснити возз´єднання родини. Після того, як Ви одержали позитивну відповідь на ваше прохання про дозвіл на возз´єднання родини, ваш родич з який Ви хочете возз´єднатися має термін у два місяці для того щоб просити візу в Іспанію по возз´єднанню родини.
    УВАГА: Ваш родич не зможе бути возз´єднаний з вами в тому випадку, якщо він знаходиться нелегально на території Іспанії. Факт нелегального перебування в Іспанії може стати достатньою причиною для відмови в проханні дозволу на возз´єднання. Для заяви на одержання візи по возз´єднанню родини потрібно буде виїжджати в країну свого легального проживання.

    Як одержати візу по возз´єднанню родини в Іспанії?
    1. Для одержання візи по возз´єднанню родини потрібно звернутися в іспанське консульство в країні проживання вашого родича. Необхідно надати:
    - заповнену анкету на одержання візи в Іспанію;
    - підписане та скріплене печаткою позитивне рішення іспанської влади про дозвіл на возз´єднання родини в Іспанії;
    - копія й оригінал закордонного паспорта вашого родича. Термін дії паспорта повинний складати не менш 4 місяців.
    2. Довідку про несудимість видану в країні громадянином якої є ваш родич. Може вимагатися довідка про несудимість з інших країн у який проживав протягом п´яти останнього років ваш родич. У довідці про несудимість повинне бути відзначено, що заявник на одержання візи в Іспанію не залучався до кримінальної відповідальності та не знаходиться в розшуку. Довідка про несудимість для посольства Іспанії повинна бути грамотно оформлена, із проставлением апостилем.
    Одержати довідку про несудимість для Посольства Іспанії можна звернувшись безпосередньо до фахівців якими був наданий даний розділ- www.LANІAN.es.
    3. Копія дозволу на проживання в Іспанії людини, що клопочеться про возз´єднання родини.
    4. Документ який підтверджує родинні зв´язки, вік, легальну чи економічну залежність.
    5. Медичну довідку для Посольства Іспанії, що підтверджує відсутність карантинних захворювань передбачених Інтернаціональним Санітарним Регламентом.
    Одержати медичну довідку для Посольства Іспанії можна звернувшись безпосередньо до фахівців якими був наданий даний розділ- www.LANІAN.es.
    Посольство Іспанії в країні проживання людини, для якої йде клопотання про візу по возз´єднанню родини, може вимагати надати інші необхідні документи.

    Скільки часу займе процес одержання візи по возз´єднанню родини в Іспанії?
    Іспанське консульство буде мати у своєму розпорядженні максимум два місяці для того, щоб повідомити про видачу візи по возз´єднанню родини. Ваш родич повинний буде одержати візу в консульстві Іспанії особисто, за вінятком випадків з неповнолітніми. У цих випадках візу може одержати представник чи піклувальник неповнолітнього.
    Родич який одержує візу по возз´єднанню родини, повинний буде потрапити в Іспанію в термін дії візи, що не може бути більше трьох місяців та як максимум буде мати місяць терміну для прохання надання ідентифікаційної картки іноземця.
    Для продовження дозволу на проживання возз´єднаного члена родини, потрібно буде надати заяви на продовження протягом 60 днів до закінчення терміну дії. Як і під час першої заяви потрібно буде продемонструвати, що Ви як резидент маєте у своєму розпорядженні достатні засоби для утримання возз´єднаного члена родини.
    Якщо ваш чоловік чи дружина одержить дозвіл на роботу та доведе наданням сертифікату про спільне проживання (certіfіcado de convіvencіa) про те, що ви прожили 2 роки, може претендувати на одержання дозволу на проживання в Іспанії незалежного від вашого.Ваші діти зможуть отримати дозвіл на проживання в Іспанії незалежний від вашого, коли стануть повнолітніми й одержать дозвіл на роботу.

    Чи може людина яка потрапив в Іспанію по возз´єднанню родини, привозити інших членів своєї родини?
    Якщо Ви були возз´єднані (потрапили в Іспанію по возз´єднанню з будь- ким), Ви також маєте право на возз´єднання зі своїми родичами в тому випадку, якщо Ви одержали дозвіл на проживання в Іспанії незалежне від тієї людини, що робив возз´єднання для вас та відповідаєте всім необхідним вимогам для проведення возз´єднання.

    Коментар: на практиці, возз´єднання родини досить непроста процедура. Складність представляє збір усіх необхідних документів. У багатьох випадках процесу перешкоджають економічні проблеми. Крім того, багато складностей виникають у зборі, правильному оформленні та перекладі документів для надання в Посольство Іспанії.

    Для надання документів у Посольство Іспанії по возз´єднанню родини рекомендується звертатися до професіоналів по оформленню документів для посольств в Україні.

    Джерело: Іспанія для усіх на одному порталі разом з www.LANІAN.es

    SPAIN
     
    Правова інформація Авторські права Політика конфіденційності